vineri, 6 septembrie 2013

Kriegsanstifter KriegsverlängererPresupun ca oricine stie care a fost dogma culturala a trecutului secol  20 si usor voalata la inceputul secolului asta jegos 21. The American dream nu este noua si nici pe departe nu este variant originala. Aceasta idee a pornit acum mai bine de 2000 ani in Europa antica odata cu un alt imperiu bazat pe jaf, jocuri in chip de circ si painea pe care trebuia sa o castige in chip de subzistenta a cetateanului de rand. Nimic nu e nou sub soare.  Din contra.  Este atat de vechi incat omenirea a uitat si este obligata sa repete jegul istoriei partial ascuns, partial uitat. Americanii iubesc aceste idei si se vad urmasii imperiului roman. Se vad urmasii lor ideologici , culturali, sociali, militar ca o replica fidela. Sunt la fel de reali cu romanii pe cat de arieni erau cetatenii ipotetici ai lui Hitler. Au copiat mult de la romani dar din pacate jegul omenirii a fost, este si va ramane prezenta in dictonul: It’s all for the money sau toata existenta noastra  se reduce la avaritie. De a avea si nu de a stii sau a da mai mult. Asta e mintea unui idealist si nu a unui avar, nasos, bancher, asa zis practic si nu in ultimul rand materialist care sufera de mai bine de 2000 de ani ca este rasa o superioara fata de alti oameni desi nu au oferit nimic bun lumii pe care o conduc.  Inferiorii precum Mandela, M.L.King, Gandhi sunt subumani. Acum sa trecem la chestii reale si nu la amintiri care hranesc mintea idealistilor si ratatilor. Sa revenim la momentele actuale. Multi europeni si alti cetateni ai lumii inca mai cred ca exista Ursu mare undeva ascuns prin Сиби́рь  si care se opune marelui unchi de peste lac si care are destul de multe actine si miozine pentru incordare si crestere in volum precum un puffer fish. Nimic mai gresit. Nicaieri in lume nu mai exista ceea ce multi isi inchipuie. Poate doar micul popor ochios dar si astia au alte planuri. Rusia nu este o alta putere care sa se opuna lumii noi. Cine crede asta e un Prost. Rusia traieste dupa alte percepte. Cacamerica este noul imperiu roman bazat pe jaful popoarelor iar Rusia… well… are alta poveste. Cele 2 forte mondiale nu mai sunt in balanta de multa vreme. Una a ajutat-o pe cealalta sa creasca in noduri monopoliste precum in vremea praetorilor urbanus doar cu schimbarea moderna de praetorus europaenus si praetorus Independente Comunitus Federatus. Adica urmasii lui Hasdai ibn Șapru. Aveati impresia ca astia nu au avut nimic de spus? Think again. Geopolitic, cultural si religios(mai ales), social si nu in ultimul rand economic.

All the world's a stage,
And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances,
And one man in his time plays many parts,
Uiliam  Şeicspiăr

 Si inca unul de care putini au auzit:

In the uncertainty of our destiny we roll
And in the unknown we fall
Following the flaming horses of doom
In the speedy chariot, hearing a big drum
Marking our way of life
Turning me from side to side
Cristian Constantin Icleanu   cu Oblivionul lui

Adica rebelii sirienii folosesc armele chimice care existau in Europa celui de-al doilea razboi mondial(si imediat dupa), barcile unchiului si ale maicii Россия se perinda prim Mediterana si marionetele pe post de conducatori se intrec in afirmatii la sumit-urile punctului G de 20 de ori si de fapt nimic nu spune nimic. Gresesc grav. Se spune ca in maxim 3 luni Siria este sub bocancul democratiei mondiale. Se mai spune ca desi Al Qaeda nu exista in Siria, brutalitatea extrema(poate fi si suava?)este marca aceleiasi organizatii. Ultima propozitie ajunge la prostime via RasPutin iar omologul sau vomita amenintari democratice in rolul de jandarm al lumii.Iarasi, s-a impartit lumea numai ca acum Churchill nu isi tine palaria in fata p*lii(verificati Paul Ekman sau Cal Lightman pentru pasionatii de televizor) pentru ca Cameron are alt rol. Si nu de nationalist.
Daca exista un Dumnezeu ma rugam la el sa ne trimita niste extraterestrii sa ne colonizeze si sa ne bage in cur sondele spatiale pentru cateva clisme aducatoare de creier inapoi in cap dar cum nu exista asemenea scelerat iudaic(poate doar conducatorii federalii ai bancii mondiale) prefer sa nu ma rog decat la Zeul Soare; macar asta apare in fiecare zi si face minuni pe ogoare. Atat timp cat nu sunt destule deversari din Rosia montana sau nu scapa rebelii din Harghita si Covasna arme minerale si lemnoase in scop propagandistic si cu rost de imparteala teritoriala. Cu putere si galbeni de la jandarmul mondial off course.


Kriegsanstifter 
kriegsverlängerer

 


4 comentarii:

 1. BAI SCRANTILA, TI-AS LUA-O SA O PUBLIC DACA MAI TOALETEZI IN 2 LOCURI LIMBAJUL, E INTERESANTA.
  CE ZICI?

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc de apelativ(oricum nu sunt departe ;) si toaletez daca crezi ca are 2 cuvinte utile in afara de limbajul buruienos. Hai ca o fac sa sune ...mai dus pe la scoala si nu doar sub banca.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ete floesc. O am pe un fisier separat. Da-mi mailul! De acolo il faci cum vrei tu sau il iei de aici si il faci cum vrei tu. Nu exista drepturi de autor. Doar stanguri.

  RăspundețiȘtergere