luni, 7 octombrie 2013

Povestire sau fantezie cu rahat

  Cica exista odata un orasel care avea o economie superba iar cetatenii lui erau extaziati atat de ideea de a locui in alec orasel cat si in fiecare zi in care oamenii se duceau la munca sa produca oraselului cele trebuincioase pentur intreaga sa populatie. Acest orasel avea printre cei extaziati si cativa cetateni cam dubiosi. Acestia se autonumeau luptatori pentur libertatea personala si incercau cu diverse metode si tertipuri
sa nu plateasca impozitele impuse de edilii oraselului. Edilii la randul lor nu ii vedeau cu ochi buni pe acesti insi pentru ca la nivel mare desi nu contau pea mult insa in fiecare cartier trebuia sa existe cel putin 2 indivizi cu idei fixe. Asa ca edilul sef a considerat ca e timpul sa ii puna la punct pe acesti insi etichetindu-i drept teroristi. Edilul a iesit la scena mare si a declarat sus si tare ca printre cetatenii onesti si muncitori exista elemente segregationiste care disemineaza date false si mincinoase despre conducerea oraselului. Consilierii edilului s-au pus de acord ca ar fi bine sa existe un corp de control al acestor indivizi. Acest corp ar trebui sa
fie format din specialisti in comunicare, negociere si foarte buni cunoscatori ai legii. Preferabil cei care au cunoscut legile de combatere ale altor tari cu probleme asemanatoare. Astfel incat cele mai bune minti din orasel sa isi dedice cateva ore pe zi in lupta contra celor care combat bunul mers al oraselului. In multimea stransa in fata cuvanatarii celui mai care dintre oraseni se aflau si cativa cetateni care nu intelegeau de ce trebuie sa munceasca in plus, fara sa fie platiti doar pentru ca unii nu vroiau sa plateasca taxe. Astfel au aparut elementele societatii civile care boicotau impotriva masurilor luate de sefii cei mari impotriva celor care nu se puteau apara. Unii dintre cei care constituiau societatea civila a fost adus la negocieri si in urma unor discutii cu usile inchide s-au inteles la punerea in functii importante penrtu a intelege din interior de ce sunt necesare astfel de masuri drastice. Unul dintre ei era barbos, cu ochelari si a ocupat pe rand fotoliul culturii si al comertului ilegal si legal cu alte popoare.De asemenea este un mare eseit, estetician si istoric al
artei plus multe alte calitati superumane. Altul este inca in fotoliul de langa edilii celui care a promulgat legea reprimarii conpirationistilor la anarhie. Autorul se opreste aici din diverse motive personale ce tin de integritate corporala fizica si mentala. Alti ceateni ai societatii civile inca lupta pentru anumite drepturi ale oamenilor urbei. Cateodata cu succes, mai mereu, nu prea. Dar sa nu divagam. Odata cu constituirea acestui
front de combatere al acelor care nu vor sa mai plateasca taxe, edilul a cerut o alta comisie pentr constituirea unui corp de combatere la nivel de strada in caz ca ii intalnesc direct si astfel rata diseminarii ideilor nocive in cadrul urbei vor scadea dramatic. Astfel, s-a mai votat o lege care sa interzica tuturor cetatenilor sa circule dupa o anumita ora penut ca s-a dovedit din date oficiale ca acesti indivizi dubiosi in gandire si comportament sunt suspecti de boli psihice. De asemenea sunt si extrem de periculosi. Mai ales daca sunt inarmati. Arma lor de preferinta este pixul violet, tastatura de calculator, creioanele foarte ascutite si cel mai des zvonuri mincinoase despre corectitudinea conducerii orasului. Dupa studii indelungate s-a ajuns la concluzia ca acesti indivizi extrem de periculosi circula numai noaptea, beau peste masura in locuri numai de ei stiute, fumeaza droguri de mare risc si ajung foarte agresivi ascultand muzica la volum maxim. De obicei ritmuri foarte lente pentru ca mintea lor functioneaza la mare viteza din cauza acelor droguri. DE aceea edilul sef, la indemnurile consiliarilor sai a legalizat marsul la fiecare ora a echipajelor inarmate alaturi de masini cu blindaj pentu ca este ami bine sa previi decat sa vindeci.
Majoritatea oamenilor au inteles ca edilul lor incearca sa combata o grupare terorista cu care nu se negociaza. Daca ei platesc taxe iar altii nu vor sa plateasca desi beneficiza de aceleasi drepturi ca si ei au inceput sa protesteze impotriva celro care nu vor sa plateasca taxe. In timpul manifestatilor 2 cetateni s-au impedicat si astfel au aparut primele victime. Aparatorii legii si dreptatii erau in preajma celor care protestau si au vazut cum acei oameni de la manifestatie erau foarte nemultumiti de cum edilul le cheltuieste banii. Protestele erau directionate impotriva cheluielilor pentru cresterea salariilor aparatorilor legii pentu ca oricum de 10 ani nici un terorist nu a fost prins desi se cheltuiau din ce in ce mai multi bani. Multimea infierbantata de rigiditatea aparatorilor legii a inceput sa arunce cu injurii despre incapacitatea lor de a prinde acei presupusi teroristi. Si-au adus aminte ca de ami bine de 8 ani nu mai ieseau la terase seara si nu mai aveau voie sa asculte muzica la petreceri si onomastici. Legea era lege dar incepea sa fie simtita in vietile tinerilor si resimtita in viata de zi cu zi. Vajnicii militieni au incercat sa domoleasca spiritele desi spitalul urbei era mai plin ca niciodata de accidentati. In timpul "negocierilor" din strada 2 tineri au filmat cu telefoanele toata intamplarea si a doua zi reteaua virtuala continea filmele cu pricina. Toti cei care aveau calculatoare au salvat filmele si isi trimiteau mesaje uni celorlalti. Urmatoarele zile cetatenii au inteles ca drepturile lor au fost incalcate de seful cel mare in numele apararii urebi de acei teroristi neprinsi nici dupa atatia ani. Cei mai tineri din cauza hormonilor si-au confectionat faclii din carpe vechi si bete din garduri iar cei mai batrai au plecat cu lozinci si manifeste injurioase la adresa conducatorilor. Edilul a dedus ca boala terorismului a cuprins intregul oras si este necesara o masura aparte epn a eradica aceste apucaturi demne de oameni primitivi. Militienii au intervenit in forta si au dispersat multimea intesata de cetatenii convinsi ca acei teroristi erau de fapt oameni ca si ei care au inteles ca acel conducator folosea metode de control agresiv penru cei care nu ii sustin cauzele personale. Consiliul nou format din fuziunea celor 2 precedente a decis ca este necesara utilizarea controlului populatiei printr-un proiect de mare amploare. La 2 saptamani dupa manifestatii urmau alegerile noului edil. Cu 100 de galeti de plastic, 200 de kg de zahar si 300 kg de malai, au fost cumparati alegatorii din cartierele marginase ale orasului. Edilul a castigat iar si drept multumire a iesit la marea scena si a promis un singur lucru dar ingloba toate nemultumirile cetatenilor.

"0 Sa traiti bine!"


PS. Ce nu stiti va spun acum:
Edilul are 2 fete. Aparatori legii interne sunt de fapt aparatori de externe. De unde a fost barbosu ala.Unii edili isi folosesc casele supradimensionate pentru a ridica standardul imobiliar pe terenul detinut de ei. Cumparat pe cand era edil off course. Alti edili jucau la noroc si manete banii contribuabililor si sunt inca perversi in ciuda varstei inaintate. Primul edil a format societatea civila de astazi cu viitori fosti spatari paharnici si ministrii. Edilul sef este inscaunat cu ajutorul imparatului roman Cezarus Femeimus Federatus. Societatea civila este de fapt in totalitate politica. Lacasul de spalat cu perhidrol creierele cenusii este constrit din fondurile celor care se opun acestui edificiu inutil. Desi din ce in ce mai multi oameni nu vor sa plateasca taxe, cu atat mai mult platesc. Cum? NU cu bani impozitati de 3 ori ci cu ce le-a mai ramas in glia stramoseasca pe care au aparat-o inainte de edilii democratici alesi pe spranceana.

Sa aveti o viata buna si plina de bucurii. Mai ales cand trageti in tzeapa edilii si consiliul.

5 comentarii:

 1. Foarte moralizatoare povestea, Testo. Si infiorator de adevarata. Ma duc sa ascut coasa si furca fiindca o sa fie nevoie curand de ele. O sa fie nevoie de un masiv import de militzieni cand s-o ridica poporul ca sa putem fi toti pusi cu botul pe labe. Pana , insa, sa ne eutanazieze pe toti, vor trebui sa importe ,la fel de masiv, suficient vaccin antirabic incat militienii aia de-or ramane in picioare sa poata popula iar teritoriul.
  Daca ei nu negociaza cu noi "teroristii" neplatitori de impozite, ei bine, noutatea e ca nici noi nu negociem cu javrele ingrasate posesoare de limuzine cumparate din furturi nesimtite de prin ograzile noastre.
  Om fi iar ce-am fost si mai mult decat atat.
  Ceea ce ai scris e oricum considerat un pamflet si deci trebuie tratat ca atare. Daca se aplica tratamentul gresit, ma tem ca pe curanti ii paste malpraxisul...si rasplata de rigoare ( cu suprataxa din partea rudelor pacientilor).

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuia sa continui povestea si cu selectionarea unor teroristi disidenti care au luat drumul catre Socola

  RăspundețiȘtergere
 3. Înălțător articolul și profund...seamănă cu pildele din biblie! mi-a plăcut dar ...ce am de obiectat este că marea majoritate a oamenilor ce circulă și prin această vastă bibliotecă pe nume De Gândit ar vrea un measj mai puțin codificat, mai ușor de înțeles! Cu alte cuvinte dacă oamenii vor manele și hiphop să înțeleagă mai bine ar trebui să le afcem acaestă favoare! Nu este nici o sugestie nici un sfat este o constatare!Mulțumesc pentru ocazia de a-mi spune opinia!

  RăspundețiȘtergere
 4. Bre TA la mine e ca la masoni. Cine pricepe si are bilet de intrare, ramane. Cine nu...sa puna mana pe carte si sa invete. Critica constructiva e buna si chiar daca nu-mi place pe moment invat sa apreciez o minte ascutita care ma provoaca la mai mult.
  PS. Cine are cap sa-l foloseasca. Cine are cap doar ca sa nu-l ploua in gat sa crape.

  RăspundețiȘtergere