vineri, 27 iunie 2014

Curiozitati din lumea animala

  Daca sperati pentru lungimea impresionanta a cozii de crocodil sau pentru marimea gonadelor unui paduche sunteti mancati. Astazi vom vorbi despre specia umana dar momentan despre natia romaneasca. Este singura de pe suprafata planetei care insumeaza cel mai mare numar de paradoxuri. Paradoxal dar adevarat.
 Romanii sunt o natie aparte. Mistici, agnostici dar in acelasi timp cei mai ortodocsi si mai ales cei mai crestini. Sunt singura natie care folosesc cartea bisericeasca atat pentur rugaciuni cat si pentru descantece.Iubesc betia, desfraul, lenea si mancatul de cur(barfa) cu aceeasi masura cu care iubesc postul de vara(Petru si Pavel) in cea mai sfanta strictete de a nu manca cu grasime. Avem cei mai buni doctori insa nu avem spitale. Copii romani sunt mega calculatoare de stocare si procesare pentru orice fel de informatie si extrapolare maxima ambulante insa scoala este o chestie pe cat de optionala pe atat de ineficienta in a produce viitori specialisti. Fie ca vorbim de meserii sau filozofi. Avem cele mai eficinete metode de furt insa suntem mereu in lipsuri. Suntem o tara de descurcareti si dezlegam orice nod gordian insa nu ne descurcam cu noi insine. Avem(de fapt aveam) unul dintre cele mai bune servicii secrete din lume insa mereu ne conduc altii. Avem cei mai patrioti si infocati militari(care ar lupta si astazi doar la baioneta) insa armata este doar o denumire scrijelita pe cateva cladiri. Producem medici si ingineri pe banda rulanta(inclusiv straini multi ai dracu!) dar sistemul sanitar a fost este si va ramane la fel de subtila precum aura chakrelor iar industria este o reminiscenta a erei dacilor. In Romania unde nu razbeste medicina reuseste biserica, Baba Floarea sau tiganca cu ghiocul. Superstitiile sunt la romani mai importante decat stiinta, logica sau biserica.  Daca ai cununiile legate si ghiocul e neputincios dupa 300 gr de Aur ai nevoie de un popa "sa-ti deschida cartea" la miezu' noptii.
Romanii desi sunt saraci(oficial si in realitate) sunt mereu satui si batem orice tara la avutie daca luam acelasi numar de locuitori indiferent de continent. Desi suntem un popor rezistent si relativ mandru, toti ne folosesc pe post de pres. Poate d'aia!  Covorul trebuie sa fie rezistent si tzeapan.
 Dupa ce ca suntem prosti suntem si al dracului de fudui.
As adauga ca suntem cel mai bogat popor in injuraturi si cel mai sarac in gratitudine si multumire.
 Si nu o spun eu pentru ca stiu destui straini la prima mana.
 Mandru ca sunt roman? Pe dracu! Noroc cu Halep care ne reaminteste exceptia de la regula.
Atat pentru moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu